Ακαδημίες Κολύμβησης

Στα τμήματα των ακαδημιών στόχος είναι καταρχήν η μετάβαση των μικρών κολυμβητών από τη μικρή στη μεγάλη πισίνα, η εξοικείωσή τους και η καταπολέμηση του φόβου τους να κολυμπήσουν στη μεγάλη πισίνα.

Τα παιδιά που συμμετέχουν στα μαθήματα κολύμβησης χωρίζονται σε τμήματα ανάλογα με την ηλικία, το επίπεδο επίπλευσης και κολύμβησης με στόχο την εξοικείωση με το νερό και την εκμάθηση της κολύμβησης.

Στις ακαδημίες εντάσσονται παιδιά ηλικίας 3+ ετών, τα οποία προπονούνται με τη χρήση της σανίδας προκειμένου να βελτιώσουν την πλευστότητά τους και τη φυσική τους κατάσταση.

Στη συνέχεια οι κολυμβητές που μπορούν να επιπλέουν και να ισορροπούν στο νερό χωρίς βοηθητικά μέσα, είναι πλέον σε θέση να κολυμπήσουν ολοκληρωμένα ελεύθερο και ύπτιο στυλ για συγκεκριμένη απόσταση.  Σταδιακά  τα παιδιά μαθαίνουν να κολυμπούν τα 4 στυλ κολύμβησης.

Έμπειροι προπονητές διδάσκουν στα παιδιά πως να κολυμπούν σωστά και ταυτόχρονα τους δείχνουν τον τρόπο που θα τους οδηγήσει να γίνουν σωστοί αθλητές.

Τα μαθήματα κολύμβησης προσφέρουν αμέτρητα οφέλη, ειδικά σε παιδιά μικρής ηλικίας. Τα παιδιά διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους από πολύ μικρά. Γι’ αυτό, μία δραστηριότητα όπως το κολύμπι τα βοηθά να αναπτύξουν σημαντικές ικανότητες και χαρακτηριστικά ευεργετικά για όλη τους τη ζωή.

Συγκεκριμένα:

  • Η παιδική κολύμβηση βοηθά στη σωματική ανάπτυξη του παιδιού σας, αφού το γυμνάζει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Επιπλέον, η εξάσκησή του στο νερό επιδρά θετικά στην υγεία του.
  • Τα μαθήματα κολύμβησης συντελούν στην εκτόνωσή του και τη δημιουργική διοχέτευση της ενέργειάς του, βοηθώντας σημαντικά στη βελτίωση των καθημερινών συνηθειών ιδιαίτερα των μικρών παιδιών. Ακόμα, η επαφή με το νερό το χαλαρώνει, απαλλάσσοντάς το από το στρες.
  • Ο ομαδικός χαρακτήρας του mini swimming αναπτύσσει την κοινωνικότητά του. Παίζοντας στο νερό, μαθαίνει να λειτουργεί ως μέλος μίας μικρής ομάδας, κάνοντας καινούριους φίλους. Η κοινωνικοποίησή του είναι ιδιαίτερης σημασίας, αφού βοηθά στη μετέπειτα ομαλή ενσωμάτωσή του στο περιβάλλον του σχολείου αναπτύσσοντας την προσαρμοστικότητά του.
  • Η καθοδήγηση των προπονητών μαθαίνει το παιδί να υπακούει στους κανόνες της κολύμβησης, καλλιεργώντας παράλληλα το χαρακτήρα του. Η πειθαρχεία είναι ένα από τα σημαντικότερα οφέλη που αποκομίζει το παιδί από τα μαθήματα παιδικής κολύμβησης, καθώς είναι ένα απαραίτητο στοιχείο για την καθημερινότητά του.
  • Εφόσον τα μαθήματα γίνονται χωρίς την παρουσία του γονέα μέσα στην πισίνα, το παιδί αποκτά αυτοπεποίθηση: μαθαίνοντας να λειτουργεί αυτόνομα, αναπτύσσει εμπιστοσύνη στον εαυτό του ήδη από μικρό.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται καθημερινά σε θερμαινόμενη πισίνα, σύγχρονων προδιαγραφών και έχουν διάρκεια 45 λεπτά.

Απαραίτητος εξοπλισμός

  • Μαγιό
  • Σκουφάκι
  • Αντιολισθητικές σαγιονάρες
  • Πετσέτα ή μπουρνούζι

Εγγραφές-Δικαιολογητικά

  • Ιατρική γνωμάτευση παιδιάτρου